Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Zencefilli Kabak Karnıyarık

Kabakların üzerinde harcını yerleştirecek bir oyuk açın. Kabakları hafifçe tuzlayın. Dilerseniz derin yağda kızartın, daha az yağ kullanmak isterseniz kapaklı bir yapışmaz tavada kısık ateşte yumuşayana kadar kendi buharında pişirin. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, kıyma ve sarımsağı ekleyin, kıyma kavrulduktan sonra salçasını ekleyin, son olarak bir baş soyulmuş ve ince kıyılmış zencefili ekleyin, tuzunu ve […]

Devamı

Zencefilli Humus

Tüm malzemeleri mutfak robotuna alın ve özleşene kadar 2-3 dakika çekin. Kıvamı koyu olursa bir kaşık su daha ekleyebilirsiniz. Tabağa aldıktan sonra bir kaçıkla üzerinde halka şeklinde bir oyuk açın ve oyuğu zeytinyağı ile doldurun. Toz biber, maydanoz, kişniş ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Malzemeler 1 tatlı kaşığı dilimlenmiş Verita Taze Zencefil, 1 adet Verita Lime‘ın […]

Devamı

Zerdeçal ve Tahin Soslu Kinoalı Köfte

Köfte malzemelerini yoğurun ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika, üstleri kızarana kadar pişirin. Sos için tüm malzemeleri üç dakika, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Sos piştikçe kıvam alacaktır. Köfteleri pişirdiğiniz tavaya sosu alın. Kıyılmış kırmızı biber, kişniş ve dolmalık fıstık ile süsleyin. Zeytinyağı […]

Devamı

Zerdeçallı Vegan Köfte

Sarımsakları ve soğanları robotta kalınca çekin. Nohutu, zerdeçal rendesini, maydanozu, pul biberi, tuz ve biberi ekleyin, püre haline gelene kadar çekmeye devam edin. Nohutlu karışıma nişastayı ekleyin, karıştırın, büyük köfteler halinde şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir tabağa dizin. Köftelerinizi 15 dakika dipfrizde kıvam alması için dinlendirin. Kızgın tavada kızartın. Biz avokadolu bir roka […]

Devamı