Fit Tarifler

Çalışma saatlerinin artması, fast food tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalar ve benzeri sebepler dolayısıyla sağlıklı beslenmek ve fit kalabilmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Daha sağlıklı beslenip daha fit olabilmek için siz de taze meyvelerin gücünden faydalanın. Hazırlaması pratik, besin değeri yüksek fit tariflerimiz ile formunuzu korurken aynı zamanda bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek hastalıklardan da korunacaksınız.

Bizim tariflerimiz haricinde kendi tariflerinizi de bizimle paylaşabilir, sayfalarımızda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fit Kalmanız İçin Tarifler

Mangolu Kat Kat Chia Puding

Chia tohumları, süt ve balı karıştırın, 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada chia tohumları sütü emecek ve katılaşacak. Servis etmeden önce biz biraz daha sütle karıştırıp kıvamını açmanızı öneririz. Böylece servis yaptığınız bardaklara porsiyonlaması daha kolay olacak. Merak etmeyin, birkaç saat sonra chia pudding’iniz yine aynı kıvamı alacaktır. Chia puding, mango parçaları, bir kat daha […]

Devamı

Fermente Zerdeçallı İçecek

Önce zerdeçal anasını hazırlayalım. Taze zerdeçalınızı kabuğunu soymadan rendeleyin. İlk adımda bir dolu çorba kaşığı kadar taze zerdeçala ihtiyacımız var. Rende taze zerdeçalınızı, bir çorba kaşığı bal ile küçük bir kavanoza alın. Üç çorba kaşığı ılık su ekleyin ve bal çözülene kadar karıştırın. Kavanozun ağzını bir peçete ve paket bandı ile kapatın. Karanlık bir yerde […]

Devamı

Yaban Mersinli Fırında Pancarlı Salata

Pancarları soyun ve dilimleyin. Zeytinyağı ile ovalayıp 180 derecede 10 dakika, dişe gelecek dirilikte kalana kadar fırınlayın. Sertçe bir Trabzon hurması ve pancarı soyup dilimleyin. İki kaşık zeytinyağı, yarım Verita Lime’ın suyu, hardal, tuz ve karabiber ile salata sosunu hazırlayın. Yaban mersini haricinde tüm malzemeleri bir servis tabağına alıp soslayın. Son olarak yaban mersinlerini ekleyin. […]

Devamı

Taze Zerdeçallı Balkabağı Çorbası

Fırını 250 derecede ısıtın. Balkabağı dilimlerini yumuşayana ve hafifçe renk alana kadar fırınlayın. Pırasayı incecik doğrayın, bir baş zerdeçalı ve sarımsakları rendeleyin. Zerdeçal, pırasa ve sarımsakları zeytinyağında, pırasalar yumuşana kadar soteleyin. Suyunuzu ekleyip bir taşım kaynatın. Fırından çıkarıp robotta püre haline getirdiğiniz balkabağını ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Altını kısın ve kremayı ekleyin, on […]

Devamı