Ahududu Reçelli Sevgililer Günü Kurabiyesi
Ahududular, toz şekerin yarısı ve jelatin hariç tüm malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin. Üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru küçük cevizler boyutunda yuvarlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hamur toplarını aralıklı olarak dizin, bir bardağın altı ile kurabiye boyutunda inceltin. Baş parmağınızı bir kez saat 10 ve bir kez saat 14 hizasında hamura bastırarak kalp şekli verin. 180 derecede 10 dakika pişirin.
Bu arada ahududu reçelini hazırlayalım. Toz jelatini birkaç çorba kaşığı su ile ıslatın. Ahududuları ve şekeri kısık ateşte pişirmeye başlayın, şekerin tamamı eridiğinde jelatini ekleyin ve karıştırın.
Pişmiş kurabiyelerin üstüne biraz pudra şekeri serpin. Ortasındaki kalp şeklindeki boşluğa ahududu marmelatını dökün ve katılaşması için yarım saat bekleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 235g (iki bardaktan iki parmak az) un,
- 150g tereyağı,
- 2 yumurta sarısı,
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin,
- 85g (Bir çay bardağı) toz şeker,
- 80g (Yarım bardak) pudra şekeri,
- 1 paket vanilya,
- 1 tutam tuz.