Yaban Mersinli, Beyaz Çikolatalı Blondie

Bu tarif 22 santimlik kare bir kalıba göre tasarlandı ama siz elinizde olan yaklaşık bu boyutlardaki herhangi bir kalıbı kullanabilirsiniz. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kalıbınıza pişirme kağıdı serin ve hafifçe yağlayın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker, esmer şeker ve vanilyayı mikser ile kabartın. Yumurtaları teker teker ekleyerek kabartmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek tereyağlı karışıma ekleyin, fazla karıştırmamaya dikkat ederek tereyağına yedirin. 

Beyaz çikolataları minik parçalar halinde kesin ve karışıma ekleyin. Yaban mersinlerini hafifçe unlayarak ekleyin. Çikolata ve yaban mersinlerini, yine fazla karıştırmamaya dikkat ederek Blondie karışımına yedirin. Blondie harcını kalıbınıza alın, spatula ile düzleyin. 20-22 dakika, üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Blondie’yi de brownie gibi, “Yoksa pişmedi mi bu” seviyesinde iken fırından çıkarıyoruz. Üstü yeterince kızarmadı gibi düşünüyorsanız en fazla 25 dakika fırında bırakabilirsiniz. 

Biz 100g pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı su ve ezdiğimiz 3-4 yaban mersini ile bir glazür hazırladık ve servis ederken blondie’nin üzerine gezdirdik. Afiyet olsun. 

Malzemeler

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 280g (iki su bardağı) un,
  • 170g (3/4 su bardağı)tereyağı,
  • 2 paket beyaz çikolata,
  • 100g (yarım su bardağı) şeker,
  • 100g (yarım su bardağı) esmer şeker,
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 2 yumurta,
  • 1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı