Yaban Mersinli, Beyaz Çikolatalı Blondie
Bu tarif 22 santimlik kare bir kalıba göre tasarlandı ama siz elinizde olan yaklaşık bu boyutlardaki herhangi bir kalıbı kullanabilirsiniz. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kalıbınıza pişirme kağıdı serin ve hafifçe yağlayın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker, esmer şeker ve vanilyayı mikser ile kabartın. Yumurtaları teker teker ekleyerek kabartmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek tereyağlı karışıma ekleyin, fazla karıştırmamaya dikkat ederek tereyağına yedirin.
Beyaz çikolataları minik parçalar halinde kesin ve karışıma ekleyin. Yaban mersinlerini hafifçe unlayarak ekleyin. Çikolata ve yaban mersinlerini, yine fazla karıştırmamaya dikkat ederek Blondie karışımına yedirin. Blondie harcını kalıbınıza alın, spatula ile düzleyin. 20-22 dakika, üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Blondie’yi de brownie gibi, “Yoksa pişmedi mi bu” seviyesinde iken fırından çıkarıyoruz. Üstü yeterince kızarmadı gibi düşünüyorsanız en fazla 25 dakika fırında bırakabilirsiniz.
Biz 100g pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı su ve ezdiğimiz 3-4 yaban mersini ile bir glazür hazırladık ve servis ederken blondie’nin üzerine gezdirdik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 280g (iki su bardağı) un,
- 170g (3/4 su bardağı)tereyağı,
- 2 paket beyaz çikolata,
- 100g (yarım su bardağı) şeker,
- 100g (yarım su bardağı) esmer şeker,
- 1 çay kaşığı vanilya özütü,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 2 yumurta,
- 1 çimdik tuz.