Yaban Mersinli Crumble Cheesecake

Un, kabartma tozu, tuz, şekerin yarısı ve lime kabuğu rendesini karıştırın. Kuru malzemelere küp küp kesilmiş tereyağı ekleyin. Malzemeleri birleştirmek için elinizle çalışabilir, çatalla ezebilir veya mutfak robotu kullanabilirsiniz. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışım ufalanan ıslak kum kıvamda olmalı ve elinizle sıkarak küçük topaklar oluşturabilmelisiniz. Karışımın yaklaşık 2/3’ünü yağladığınız kelepçeli bir kalıba cheesecake tabanı gibi döşetin. Kalıbı ve kalan hamuru dolaba alın.

Cheesecake dolgusunu hazırlamak için krem peynir, labne, vanilya, şekerin kalanı ve nişastayı karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve sadece birleştirmek için hafifçe tekrar karıştırın, aşırıya kaçmayın. Yaban mersinlerini ekleyin ve bu karışımı cheesecake tabanı üzerine dökün. Kalan hamuru elinizle topaklar yaparak kremanın üzerine döşeyin. 180 derecede, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Çok fazla kızarmaya başlarsa üzerini alüminyum folyo ile örtebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Malzemeler:

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 1 adet Verita Lime, 
  • 360g (3 bardak) un,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 çimdik tuz,
  • 150 gram soğuk tereyağı,
  • 150 gram toz şeker,
  • 4 yumurta,
  • 150g paket taze veya krem peynir,
  • 150g labne,
  • 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta,
  • Vanilya.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı