Yaban Mersinli Crumble Cheesecake
Un, kabartma tozu, tuz, şekerin yarısı ve lime kabuğu rendesini karıştırın. Kuru malzemelere küp küp kesilmiş tereyağı ekleyin. Malzemeleri birleştirmek için elinizle çalışabilir, çatalla ezebilir veya mutfak robotu kullanabilirsiniz. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışım ufalanan ıslak kum kıvamda olmalı ve elinizle sıkarak küçük topaklar oluşturabilmelisiniz. Karışımın yaklaşık 2/3’ünü yağladığınız kelepçeli bir kalıba cheesecake tabanı gibi döşetin. Kalıbı ve kalan hamuru dolaba alın.
Cheesecake dolgusunu hazırlamak için krem peynir, labne, vanilya, şekerin kalanı ve nişastayı karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve sadece birleştirmek için hafifçe tekrar karıştırın, aşırıya kaçmayın. Yaban mersinlerini ekleyin ve bu karışımı cheesecake tabanı üzerine dökün. Kalan hamuru elinizle topaklar yaparak kremanın üzerine döşeyin. 180 derecede, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Çok fazla kızarmaya başlarsa üzerini alüminyum folyo ile örtebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 adet Verita Lime,
- 360g (3 bardak) un,
- Yarım paket kabartma tozu,
- 1 çimdik tuz,
- 150 gram soğuk tereyağı,
- 150 gram toz şeker,
- 4 yumurta,
- 150g paket taze veya krem peynir,
- 150g labne,
- 1 tepeleme çorba kaşığı nişasta,
- Vanilya.