Taze Zerdeçallı Havuçlu Kek

Kuru üzümleri sıcak suda bekletin. Yumurtaları toz şeker ve esmer şeker ile birlikte krema haline gelene dek çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı döküp çırpmaya devam edin. Doğradığınız ceviz, süzdüğünüz üzümler, rendelenmiş havuçlar ve rendelenmiş iki baş taze zerdeçalı ekleyip çırpın. Unu eleyerek ekleyin. Tarçın, muskat, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yavaşça, özleşene kadar karıştırın.

24 santimlik bir kalıbı yağlayıp kek karışımını dökün ve 180 derece ısıttığınız fırında 1 saat, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 

Krem peynir ile pudra şekerini karıştırarak kremanızı hazırlayın. Soğumuş kekinizi enlemesine ikiye kesin, hem arasına hem de üstüne kremanızı sürün. Afiyet olsun. 

Malzemeler

  • 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
  • 5 orta boy havuç,
  • 1 çay bardağı kuru üzüm,
  • 1 su bardağı ayıklanmış ceviz,
  • 3 yumurta,
  • 350 gr, 3,5 su bardağı un,
  • 250 gr, 2 su bardağı esmer şeker,
  • 100 gr, yarım su bardağı toz şeker,
  • 200 ml, 1 bardak sıvı yağ,
  • 125 ml, yarım su bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 1 çimdik rende muskat,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket karbonat,
  • 1 paket krem peynir,
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı