Pancar Tabanlı Avokado Pizza
Su, maya ve şekeri karıştırın. Robotta rendelediğiniz pancarı, unu ve tuzu ekleyin. Yedekte bir bardak daha un bulundurmanızı öneririz. Ele yapışmayan, katı bir hamur arıyoruz, yaklaşık 5 dakika yoğurunca istenilen kıvama gelmedi ise azar azar un ekleyerek kıvam alana kadar yoğurmaya devam edebilirsiniz.
Hamur ele yapışmayan elastik bir kıvam alınca yağlanmış bir kaseye alıp üzerini örterek iki katı büyüyene kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın. Unlanmış fırın tepsisi üzerinde, elinizle bastırarak yuvarlak bir şekil verin. Kenarları olacak kısımlar haricinde çatalla hafif delikler açın, 250 derece fırında 8 dakika pişirin.
Havuçlarınızı kaynatın. Yumuşayınca robotta püre haline getirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Havuç püresini pizzanıza yayın. Üzerine dilimlenmiş avokadoları yerleştirin. Biz turp, kırmızı biber, çam fıstığı, şeker domates ile süsledik, zeytinyağı, deniz tuzu ve sarımsaklı yoğurt gezdirdik. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 2 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 250 gram (1 bardak + 1 fincan) ılık su,
- Yarım paket instant maya,
- 1 çorba kaşığı şeker,
- 400g (4 bardak) un.
- 1 adet pancar,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 2 adet havuç,
- Tuz ve karabiber.