Taze Zerdeçallı Makarna
Kuşkonmazlarınızı kalınca doğrayın, kaynamış ve altı kapanmış suyun içine bırakın. Makarnanızı pakette yazılı süreden iki dakika daha az haşlayın. Bu esnada biz de makarnanın sosunu ve sebzeleri hazırlayalım.
İncecik doğranmış mor soğan ve sarımsağı kızgın yağda biraz çevirin. Taze zerdeçalınızı ekleyin ve bir dakika daha çevirin. Kremanızı ve rende kaşarınızı ekleyin, tuzunu ve biberini ayarlayın. İce ince tıkırdasın.
Bu sırada ikiye doğranmış domateslerinizi de zeytinyağında çevirin, 2-3 dakika hafif yumuşamaları yeterli. Makarnanızı süzün, suyundan bir çay bardağı ayırın. Taze zerdeçallı sosunuzu ve kuşkonmazları makarnanıza ekleyin. Sosu kalınlaştırmak için ayırdığınız suyu ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Altını kapattıktan sonra yoğurdunuzu, domatesleri ve çekirdekleri ekleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 boğum rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal,
- 1 bağ Verita Kuşkonmaz,
- 1 paket dilediğiniz makarna,
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
- 1 küçük mor soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı krema,
- 1 çay bardağı rende eski kaşar,
- Bir avuç ayçekirdeği,
- Bir salkım kiraz domates,
- Taze kekik,
- Tuz ve karabiber.