Ballı Tarçınlı Fırında Ananas
Ananasınızı soyduktan sonra önce dikine yarıya kesin. Sonra bu yarım ananastan dikine dört ile altı parça arası dilimleyin. Bal, lime suyu ve tarçını karıştırın, ananas dilimlerinizi bu karışım içinde en az bir saat marine edin. Dilerseniz buzdolabında bütün gece bile marine edebilirsiniz. Marine olmuş ananas dilimlerini fırın tepsisine alın, fırınınızı ızgara ayarında 200 derecede ısıtın. Erittiğiniz tereyağını ve dilerseniz toz şekeri dilimlerinizin üzerine serpiştirin. Tepsinizi üst rafa yerleştirin. 8-10 dakika içinde ananaslarınız kızaracaktır ama gözünüz üzerlerinde olsun, yanmasınlar. Dilerseniz bir tur ters yüz edip iki tarafını da kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 adet Verita Bal Ananas,
- Yarım Verita Lime‘ın suyu,
- 3 çorba kaşığı bal,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 çorba kaşığı toz şeker (dilerseniz).