Çarkıfelekli Tart
Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tart hamurunu kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın, bir oklavaya sarın, kalıbın üzerinde açarak yerleştirin, fazla kısımlarını kesin. 190 derecede, 45 dakika pişirin. Tart soğurken bu arada pastacı kremasını hazırlayalım.
Pastacı kreması için un, ve sütü orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Karışımdan birkaç kepçe alıp yumurta sarılarına ekleyin ve güzelce karıştını. Şimdi yumurta karışımı muhallebiye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
İsviçre merengi yapmak için yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Şeker ve suyu, hafifçe altın rengi alana kadar kaynatın. Mikserle çırparken incecik yumurtaya akıtın. Böylece yumurta akları pişecek, parlak bir renk ve sıkılabilir bir kıvam alacak.
Soğumuş tart hamuruna pastacı kremasını sürün. Üzerine merengi bir sıkma torbası ile sıkın. Çarkıfelekleri kesin, kaçıkla merengin üzerine alın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 adet Verita Çarkıfelek.
Tart hamuru için:
- 200g tereyağı,
- 300 g (2,5 bardak) un,
- 50 ml (1/2 çay bardağı) buzlu su,
- 1 çimdik tuz.
Pastacı kreması için:
- 50g un (yaklaşık 2 çorba kaşığı),
- 150g şeker (yaklaşık yarım su bardağı),
- 350 ml süt (yaklaşık 1 su bardağı),
- 2 yumurta sarısı,
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
Mereng için:
- 2 yumurtanın beyazı,
- 2 tepeleme çorba kaşığı toz şeker,
- 2 çorba kaşığı su.