Avokadolu Tart
Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgaha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tart hamurunu kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın, bir oklavaya sarın, kalıbın üzerinde açarak yerleştirin, fazla kısımlarını kesin. 190 derecede, 45 dakika pişirin. Tart soğurken bu arada avokado, limon suyu ve kabuğu, labne peyniri, tuz ve karabiberi mutfak robotunda çekerek tartın içini hazırlayın. Tart hamuru soğuyunca avokadolu karışımı içine yerleştirin. Avokado ve domates dilimleri ile süsleyin, zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
200g tereyağı,
300 g (2,5 bardak) un,
50 ml (1/2 çay bardağı) buzlu su,
1 çimdik tuz,
Bir adet limonun suyu ve kabuğu,
150 gram labne peyniri.