Bal Ananas Çiçekli Tart
Aananas çiçekleri için soyduğunuz ananastan 10 adet ince dilim kesin. Bu dilimleri, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın, kağıt havlu ile kurulayın. 100-120 derecede ısıttığınız yarım saat kurutun. Yarım saat sonra ananas dilimlerini ders çevirin, nemlerini yine kayıt havlu ile alın ve bir saat daha pişirin. Pişmiş ananaslar kuruyacak ama hala yumuşak kalacak. Şimdi onlara şekil vermemiz gerek. Ananaslarınızı alüminyum folyo parçalarının üzerine koyun, folyoyu avucunuz ile bir kase gibi sıkışırın. Bu şekilde birkaç saat bekleyerek kuruyan ananas dilimleri, kalıptan çıkardığınızda şeklini koruyacaktır.
Şimdi geleneksel bir çizkeyk tabanı yapalım. Bisküvileri robottan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırın ve kalıbızınıza bastırıp 180 derecede, 30 dakika, hafifçe renk alana kadar pişirin.
Kalan ananası dilimlere ayırın ve robotta püre haline getirin. Daha pürüzsüz bir kıvam için ananas pürenizi süzgeçten de geçirebilirsiniz. Şeker, kalan 3 yumurta sarısı, bir bütün yumurta, nişasta, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı ananas püresine karıştırın. 15 dakika kısık ateşte, daha iyisi benmari usulü pişirin, kremanız kıvam alacak. Kremanızı tart hamurunun üzerine alın ve buzdolabında soğutun. Ananas çiçekleri ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 adet Verita Bal Ananas,
- 2 paket yulaflı bisküvi,
- 3 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 bardak toz şeker,
- 4 yumurta sarısı,
- 1 yumurta,
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası,
- 1 çimdik tuz.