Yaban Mersinli Ekler
Pastacı kreması için un, ve sütü orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Karışımdan birkaç kepçe alıp yumurta sarılarına ekleyin ve güzelce karıştını. Şimdi yumurta karışımı muhallebiye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
Şu hamuru için tereyağını eritin, üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca unu ekleyin ve kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Kıvam alan hamuru mikserle çırpmaya başlayın. İlk buharı çıkınca karıştırmaya devam ederek yumurtaları tek tek ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alınca sıkma torbasına alın, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine çubuklar şeklinde sıkın. Bu çubuklar epeyce kabaracak, bu sebeple aralarında yeterli boşluk bırakmayı ihmal etmeyin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırının kapağı hafif aralık kalacak şekilde soğutun. Birden fırından çıkarırsanız eklerleriniz sönebilir.
Eklerler ılınınca ortadan ikiye kesin. Pastacı kremasından ince bir katmanı bıçakla alt parçaya sürün. İkiye kestiğiniz yaban mersinlerini dizin. Sıkma torbasına aldığınız kremayı, yaban mersinlerinin üzerine sıkın. Eklerlerin üst hamurunu, erittiğiniz çikolataya daldırıp çıkarın ve kremanın üzerine kapatın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
250g un (yaklaşık 1 su bardağı)
180g un (yaklaşık 1 su bardağı)
100g tereyağı,
4 yumurta,
1 tutam tuz.
Kreması için malzemeler:
50g un (yaklaşık 2 çorba kaşığı),
150g şeker (yaklaşık yarım su bardağı),
350 ml süt (yaklaşık 1 su bardağı),
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 paket bitter çikolata.