Yaban Mersinli Ekler

Pastacı kreması için un, ve sütü orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Karışımdan birkaç kepçe alıp yumurta sarılarına ekleyin ve güzelce karıştını. Şimdi yumurta karışımı muhallebiye ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kabuk bağlamaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Şu hamuru için tereyağını eritin, üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca unu ekleyin ve kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Kıvam alan hamuru mikserle çırpmaya başlayın. İlk buharı çıkınca karıştırmaya devam ederek yumurtaları tek tek ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alınca sıkma torbasına alın, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine çubuklar şeklinde sıkın. Bu çubuklar epeyce kabaracak, bu sebeple aralarında yeterli boşluk bırakmayı ihmal etmeyin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırının kapağı hafif aralık kalacak şekilde soğutun. Birden fırından çıkarırsanız eklerleriniz sönebilir.

Eklerler ılınınca ortadan ikiye kesin. Pastacı kremasından ince bir katmanı bıçakla alt parçaya sürün. İkiye kestiğiniz yaban mersinlerini dizin. Sıkma torbasına aldığınız kremayı, yaban mersinlerinin üzerine sıkın. Eklerlerin üst hamurunu, erittiğiniz çikolataya daldırıp çıkarın ve kremanın üzerine kapatın. Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
250g un (yaklaşık 1 su bardağı)
180g un (yaklaşık 1 su bardağı)
100g tereyağı,
4 yumurta,
1 tutam tuz.

Kreması için malzemeler:

50g un (yaklaşık 2 çorba kaşığı),
150g şeker (yaklaşık yarım su bardağı),
350 ml süt (yaklaşık 1 su bardağı),
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 paket bitter çikolata.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı