Yaban Mersinli Kek

Lime kabunu rendeleyip şeker ve yumurta ile çırpın. Vanilya, yoğurt, sıvı yağ ve lime suyunu ekleyin ve karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve hiç pütür kalmayana kadar karıştırın. Alıştığınız kak hamuru kıvamından daha yoğun bir karışım olacak. Yaban mersinlerinizin dibe çökmeme sırlarından ilki bu. İkincisi ise yaban mersinlerinizi sadece unla değil, önce yağ sonra unla kaplamak. Bunun için birkaç damla yağ damlatıp karıştırdığınız yaban mersinlerini bir tatlı kaşığı unla kaplayın ve hamura nazikçe karıştırın. Bu aşamada artık spatula kullanmanızı öneririz. Yağladığınız baton bir kek kalıbına alın ve 180 derecede 60 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
1 adet Verita Lime,
200 gram şeker,
2 yumurta,
100 gram yoğurt,
250 gram un,
100 gram sıvı yağ,
1 çorba kaşığı vanilya özütü,
1 paket kabartma tozu,
1 çimdik tuz.

 

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı