Taze Zencefilli, Tarçınlı Kurabiye

Bu tarifte zencefilin liflerini değil sadece aromasını arzu ediyoruz çünkü bu kurabiye ağızda erircesine dağılıyor. Dilimizin zencefil liflerini seçmesini istemiyoruz. Bunun için bir boğum rendelenmiş zencefili bir tülbent içinde sıktık ve suyunu çıkardık. Zencefil suyumuz hazırsa tarife geçelim.

Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, zencefil suyu ve tarçını karıştırmaya başlayın. Nişasta ve kabartma tozu ekleyin, yoğurmaya başlayın. Bu aşamaya artık hamurunuz toparlanmaya başlayacak. Unu kontrollü olarak ekleyerek yoğurmaya devam edin, sert ama kolay şekil alan bir kıvam arıyoruz. Hamurunuz olduysa ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayabilirsiniz. 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Üstlerine pudra şekeri ve tarçın karışımı serpiştirin. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 paket Verita Taze Zencefil,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 125g tereyağı,
  • 1 yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 1 su bardağı nişasta,
  • 4 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı