Taze Zencefilli, Tarçınlı Kurabiye
Bu tarifte zencefilin liflerini değil sadece aromasını arzu ediyoruz çünkü bu kurabiye ağızda erircesine dağılıyor. Dilimizin zencefil liflerini seçmesini istemiyoruz. Bunun için bir boğum rendelenmiş zencefili bir tülbent içinde sıktık ve suyunu çıkardık. Zencefil suyumuz hazırsa tarife geçelim.
Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, zencefil suyu ve tarçını karıştırmaya başlayın. Nişasta ve kabartma tozu ekleyin, yoğurmaya başlayın. Bu aşamaya artık hamurunuz toparlanmaya başlayacak. Unu kontrollü olarak ekleyerek yoğurmaya devam edin, sert ama kolay şekil alan bir kıvam arıyoruz. Hamurunuz olduysa ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayabilirsiniz. 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Üstlerine pudra şekeri ve tarçın karışımı serpiştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita Taze Zencefil,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 125g tereyağı,
- 1 yumurta,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 su bardağı nişasta,
- 4 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu.