Zerdeçallı Kızarmış Nohut ve Brokoli
Brokolileri buharda pişirin ve kenara alın. Nohutlarınızı süzün, ince dilimlenmiş zerdeçal parçaları ile zeytinyağında çevirin. Karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek hafif çıtır hale gelene kadar pişirin. Üç çorba kaşığı soya sosu ve bir çorba kaşığı balı bir sos tenceresine alın. Bir tatlı kaşığı nişastayı bir çay bardağı suda eritin ve soya sosuna ekleyin. Sosunuz kıvam alana kadar pişirin. Brokoli ve zerdeçallı nohutu bu sosta çevirin. Pilav üzerinde servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
- 500g brokoli,
- 1 paket haşlanmış nohut,
- Soya sosu,
- Nişasta,
- Bal,
- Pul biber,
- Tuz ve karabiber.