Taze Zerdeçallı Kraker

Chia tohumlarını birkaç yemek kaşığı su ile ıslatın ve 15 dakika şişmelerini bekleyin. İki boğum zerdeçalı rendeleyin. Tam malzemeleri karıştırın ve sert bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun . Hamuru iki kat yağlı kağıt arasında açın ve üçgenler kesin. Biz üzerlerine susam ve çörekotu serptik, pul biber ve tuz da çok yakışır. 180 derecede 15 dakika kadar pişirin. Bir krakeri kontrol edin, çıtır çıtır oldu ise pişme işlemi tamam. Çorbaların yanında ya da baharatlı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu,
  • Yarım bardak tam buğday unu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Tuz, karabiber.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı