Narlı Kuşkonmaz Sote
Koşkonmazların saplarını iki parmak eninde kısaltın. Bir tavada zeytinyağı ile tereyağını ısıtın, yıkayıp kuruttuğunuz kuşkonmazların iki tarafını da soteleyin. Kuşkonmazları biraz kıtır kalacak şekilde pişirmenizi öneririz. Tuz ve karabiber serpiştirin. Sosu için yoğurt, tahin ve ezilmiş sarımsağı karıştırın, tuzunu kontrol edin. Kuşkonmazlarınızı tabağa alın, üzerine sosunu gezdirin, nar taneleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin, biraz zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 bağ Verita Kuşkonmaz,
- 1 adet Verita Fresh Cut Nar Taneleri,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- Yarım çay bardağı tahin,
- 2 diş sarımsak,
- Tereyağı,
- Zeytinyağı,
- Tuz ve karabiber.