Avokadolu Suşi Pizza

Pirinçleri karıştırmadan, kısık ateşte su ile pişirin. Sirkeyi ısıtın, şeker ve tuzu eritin. Pirinç suyunu çektiğinde sirke, tuz ve şeker ile karıştırın. Yuvarlak bir kalıbı yağlayın ve pirinçlerden iki parmak kalınlığında diskler hazırlayın. Eğer bir kalıbınız yoksa elinizle de diskler hazırlayabilirsiniz ancak bu durumda kızartırken dağılmaması için iyice sıkıştırmanızı öneririz. Bu diskleri buzdolabında, sertleşene kadar dinlendirin. Bu arada avokadonuzu ezin; tuz, karabiber ve kararmaması için lime suyu ile karıştırın, üzerini streçle kapatın. Pirinç diskleri sertleşince tavada önlü arkalı kızartın. Çevirirken dikkatli olun çünkü bir tarafı kızarmış, diğer tarafı kızarmamış diskler parçalanabiliyor. Kızarmış pirinç diskinin üzerine avokado ezmesini sürün, acı sos gezdirin, ton balıklarını yerleştirin. Dilerseniz mayonez de sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
  • 1 adet Verita Lime,
  • 1 kutu ton balığı,
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1,5 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 2 çorba kaşığı beyaz sirke,
  • Acı sos.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı