Avokadolu Suşi Pizza
Pirinçleri karıştırmadan, kısık ateşte su ile pişirin. Sirkeyi ısıtın, şeker ve tuzu eritin. Pirinç suyunu çektiğinde sirke, tuz ve şeker ile karıştırın. Yuvarlak bir kalıbı yağlayın ve pirinçlerden iki parmak kalınlığında diskler hazırlayın. Eğer bir kalıbınız yoksa elinizle de diskler hazırlayabilirsiniz ancak bu durumda kızartırken dağılmaması için iyice sıkıştırmanızı öneririz. Bu diskleri buzdolabında, sertleşene kadar dinlendirin. Bu arada avokadonuzu ezin; tuz, karabiber ve kararmaması için lime suyu ile karıştırın, üzerini streçle kapatın. Pirinç diskleri sertleşince tavada önlü arkalı kızartın. Çevirirken dikkatli olun çünkü bir tarafı kızarmış, diğer tarafı kızarmamış diskler parçalanabiliyor. Kızarmış pirinç diskinin üzerine avokado ezmesini sürün, acı sos gezdirin, ton balıklarını yerleştirin. Dilerseniz mayonez de sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Avokado,
- 1 adet Verita Lime,
- 1 kutu ton balığı,
- 1 su bardağı pirinç,
- 1,5 su bardağı su,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 2 çorba kaşığı beyaz sirke,
- Acı sos.