Ahududulu Panna Cotta
Yaprak jelatinleri soğuk su içinde bekleterek yumuşatın. Krema, süt, vanilya ve toz şekeri tamamen karışana kadar pişirin, jelatinin üçte birini ekleyin. Kaplarınızı bir muffin kalıbı içine eğik olarak yerleştirin. Karışımı soğumadan kaplarına boşaltın ve katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Ayırdığınız jelatini sıcak suda eritin, içine kırmızı gıda boyası ve şeker ekleyin. Kaplarınızı muffin kalıbında ters yönde eğin, ahududuları yerleştirin ve üzerine jelatinli karışımı dökün. Ahududulu katman da donduğunda tatlınız hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 kutu krema,
- 100ml soğuk süt,
- 1 adet vanilya çubuğu,
- 75 gram toz şeker,
- 2 yaprak jelatin.₺