Ahududulu Dondurma Çubukları

Önce ahududu sosunu yapalım. Ahududuları ufak bir tencereye alın, kısık ateşte pişirmeye başlayın. Nişastayı yarım çay bardağı su ile açın ve ahududulara ekleyin, kısa zamanda kıvam alacak. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari olarak veya mikrodalgada eritin. Bir parça soğuyup kıvam almasını bekleyin, dondurma kalıplarına yayın ve hemen dipfrize atın. Birkaç dakika içinde soğuyan kalıplara ikinci kat çikolatayı yayın ve yine dipfrize atın. Dondurmayı dipfrizden çıkarın ve boza kıvamında erimesini bekleyin. Arada karıştırarak daha homojen erimesini sağlayabilirsiniz. Kalıplarınızı dipfrizden çıkarın, çikolatanın üzerine önce ince bir kat ahududu sosu, sonra boza kıvamındaki dondurmayı yayın. Çubuklarını takıp dipfrizde sertleşmesini bekleyin. Dondurmanız sertleştikten sonra çikolatasız kalan açık kısmına da çikolata erittiğiniz çikolatadan yayın ve yine dipfrize atın. Dondurmanız yarım saat sonra hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 2 paket bitter çikolata,
  • 250g vanilyalı dondurma,
  • 1 çay kaşığı nişasta.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı