Frenk Üzümlü Anneler Günü Tartı

Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Frenk üzümlerinin birkaç dalını süslemek için ayırın ve kalanını bir süzgeçten ezerek geçirin, süte ekleyin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şekerin kalan yarısını ve ilave ederek çırpın, karışım beyazlaştıktan sonra nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Frenk üzümlü sıcak sütten 1 kepçeyi yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilınan yumurta sarılarını süte ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kremaya 2 kaşık tereyağını ekleyin. Soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın. Yulaflı bisküvileri blender’da un haline getirin, kalan tereyağını eritip karıştırın ve mini tart kalıplarına alın, bastırarak düzeltin. Bir miktar kabaracaklar, bu sebeple ince bir tabaka halinde kullanmanızı öneririz. 180 derecede ısıtılmış fırında 12-14 dakika arası pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Soğutan pastacı kremasını tartlara sıkın. Ayırdığınız frenk üzümleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Frenk Üzümü,
  • 1 paket bebe bisküvisi,
  • 4 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 yumurta sarısı,
  • 50g toz şeker,
  • 25g nişasta,
  • 250 ml süt.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı