Orman Meyveli Sevgililer Günü Pastası
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, aklarına toz şekerin yarısını ekleyip katılaşana kadar çırpın. Kalan şekeri ve vanilyayı eklediğiniz yumurta sarılarını krema haline gelene kadar çırpın. Beyazları havasını söndürmeden, yani katlayarak sarılara yedirin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.Tereyağı ile yağladığınız iki adet kalıba dökün ve 180 derecede kürdan testini geçene kadar, yarım saat pişirin. Biz soğuyan pandispanyayı kalp şeklinde bir kalıp ile küçültüp üç katlı pasta haline getirdik ama siz olduğu gibi iki kat olarak da kullanabilirsiniz. Kremayı mikserle kabartın, labne ve ağız tadınıza göre pudra çekeri ekleyip hafif bir krema haline getirin. Katları arasına krema sıkarak yerleştirin. Kalan kremayı üzerine alın ve spatula ile sıyırarak yayın. Biz kalp şeklinde bir kalıpla kestiğimiz mango ve pitahaya ile süsledik. Siz dilerseniz orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 paket Verita Böğürtlen,
- 1 paket Verita Altın Çilek,
- 6 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı un,
- Vanilya özütü,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 çimdik tuz,
- 4 yemek kaşığı kakao,
- 1 kutu krema,
- 100g labne,
- Pudra şekeri.