Ahududulu Kurabiye

Ahududuları dipfrize alın. Fırını 190 derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Esmer şeker yoksa aynı miktarda toz şeker ve 1 çorba kaşığı pekmez kullanabilirsiniz. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, karbonat, vanilya ve tuzu üç parti şeklinde karışıma ekleyin. Beyaz çikolatayı irice doğrayın ve karışıma ekleyin. Bu sırada dip frizde bir miktar sertleşen ahududuları ekleyin ve nazikçe karıştırın. Bu hamurdan 30 kurabiye çıkacak şekilde porsiyonlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye, 5 cm aralıklarla dizin. 10-12 dakika pişirin.  Biz pudra şekeri ve labne peyniri krema haline getirip üstlerinde gezdirdik Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita Ahududu,
  • 450g un,
  • 1 paket karbonat,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 230g tereyağı,
  • 200g toz şeker,
  • 100g esmer şeker,
  • 2 yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 paket beyaz çikolata.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı