Zencefilli Kurabiye Adamlar

Tereyağı ve toz şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, muskat, rende zencefil, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızara kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Icing için yumurtayı çırpmaya başlayın, pudra şekerini azar azar ekleyerek kabartın, amacımız verdiğiniz şekli koruyan ancak çok da sert olmayan parlak bir kıvam. Icing’i üç numaralı duy takılı bir krema sıkma torbasına ya da kenarını çok ince keserek açtığınız bir buzdolabı poşetine doldurun ve kurabiyelerin üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
  • 170g tereyağı,
  • 110g toz şeker + 150g pudra şekeri
  • 1 yumurta + icing için bir yumurtanın beyazı,
  • 80g pekmez,
  • 300g un,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı toz tarçın,
  • 1 çimdik toz karanfil,
  • 1 çimdik muska,
  • 1 çimdik tuz.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı