Lime’lı Merengli Pişmeyen Cheesecake
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekerinin yarısı ve kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Lime’ların birini ayırın, diğerinin kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu karışıma ekleyin. Suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatinleri sıcak suda eriterek krema karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. 3-4 saat kadar buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Mereng için 3 yumurta beyazını, bir çimdik krem tartar ve bir çimdik tuz ile köpük haline gelene kadar çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin, yumuşak bir köpük olduğunda işlem tamam demektir. Merengi kekin üstüne sıvayın ve pürmüzle yakın. Ayırdığınız lime’ı dilimleyin ve süslemek için kullanın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet Verita Lime,
- 200g yulaflı bisküvi,
- 100g tereyağı,
- 400g labne peyniri,
- 100g krema,
- 200g pudra şekeri,
- 2 yaprak jelatin.
- 1 tatlı kaşığı nişasta.
- 3 yumurtanın beyazı,
- Krem tartar,
- Tuz,
- 100g toz şeker.