Mangolu Krem Peynir Kremalı Pasta

Fırını 120 derecede ısıtın. Hindistan cevizinin yarısını rendeleyin ve fırında kurutun, 5-6 dakika kadar sürecektir. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağının 200 gramını, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, tuzu, kabartma tozunu, rende Hindistan cevizini ekleyin. Yağlanmış bir çember kalıpta 30-35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar pişirin. Kek soğurken krema için mangoyu blender’dan geçirip püre haline getirin. Pudra şekeri, krem peynir ve tereyağı ekleyin ve krema haline gelene kadar çırpın. Mango kremasını ikiye kestiğiniz kekin arasına ve üstüne sıkın. Biz mango ve Hindistan cevizi paraları ile süsledik. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 adet Yemeye Hazır Mango,
  • 1 adet Hindistan Cevizi,
  • 250g tereyağı, oda sıcaklığında,
  • 200g toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü,
  • 3 yumurta,
  • 250g un,
  • 1 çimdik tuz,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 100g krem peynir,
  • 200g pudra şekeri.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı