Mangolu Krem Peynir Kremalı Pasta
Fırını 120 derecede ısıtın. Hindistan cevizinin yarısını rendeleyin ve fırında kurutun, 5-6 dakika kadar sürecektir. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağının 200 gramını, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, tuzu, kabartma tozunu, rende Hindistan cevizini ekleyin. Yağlanmış bir çember kalıpta 30-35 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar pişirin. Kek soğurken krema için mangoyu blender’dan geçirip püre haline getirin. Pudra şekeri, krem peynir ve tereyağı ekleyin ve krema haline gelene kadar çırpın. Mango kremasını ikiye kestiğiniz kekin arasına ve üstüne sıkın. Biz mango ve Hindistan cevizi paraları ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Yemeye Hazır Mango,
- 1 adet Hindistan Cevizi,
- 250g tereyağı, oda sıcaklığında,
- 200g toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü,
- 3 yumurta,
- 250g un,
- 1 çimdik tuz,
- 1 paket kabartma tozu,
- 100g krem peynir,
- 200g pudra şekeri.