Ananaslı Çikolatalı Kek
Fırını 175 derecede ısıtın. Kare bir kek kalıbına yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdı sıvı yağ ile yağlayın. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu elekten geçirin. Şekeri, yumurtaları, sütü, yağı ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sıcak suyu ekleyin. Sıcak su, kekteki çikolata tadını artıracak ve oldukça nemli bir kek elde etmenizi sağlayacak. Bu kek hamuru oldukça sıvı bir hamur, un eklemek içinizden gelebilir, lütfen eklemeyin. Kek karışımını kalıba alın ve 20 dakika pişirin. Bu arada ananasınızı soyun ve ince ince dilimleyin. 20 dakika sonra kekinizi fırından çıkarın, ananas dilimleri ve bademleri yerleştirip tekrar fırına alın. 15 dakika veya kürdan testini geçene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Gold Ananas,
- 220g un,
- 75g kakao,
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1,5 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 400g toz şeker,
- 3 yumurta,
- 250ml süt,
- 125g sıvı yağ,
- 2 çay kaşığı vanilya özütü,
- 250ml kaynar su,
- Badem.