Demirhindi Soslu Tavuk
Soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış on adet demirhindi, lime suyu, zeytinyağı, bal, tuz, karabiber ve soya sosunu blender’da çekerek sos haline getirin. İki çorba kaşığı kadar ayırın. Kalanını tavuk kalçaların üzerine sürün. Tavukları ve kuşkonmazları ızgarada pişirin. Demirhindili sos tatlı olduğu için yanabilir, gözünüzü ayırmamanızı öneririz. Tavuğunuzun pişip pişmediğine emin olmak için köşesinden bıçakla bir delik açın, eğer suları şeffaf akıyorsa pişmiştir, eğer suyunda pembelik varsa biraz daha pişirin. Ayırdığınız sosu pişmiş tavukların üzerine sürün. Lime dilimleri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
* 1 kutu Verita Demirhindi,
* 1 demet Verita Kuşkonmaz,
* 1 adet Verita Lime,
* 2 çorba kaşığı soya sosu,
* 1 çorba kaşığı bal,
* 4 adet tavuk kalça,
* Zeytinyağı,
* Tuz, karabiber.