Yaban Mersinli Pişmeyen Çizkeyk
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Erittiğiniz tereyağı ile karıştırıp kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Jelatinleri soğuk suda yumuşamaya bırakın. Pudra şekerinin yarısı ve kremayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu ekleyin. Suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatinleri sıcak suda eriterek krema karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. 3-4 saat kadar buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Yaban mersini sosu için kalan pudra şekeri, 1 paket yaban mersini ve yarım çay bardağı suyu bir tencereye alın. Su kaynayıp yaban mersinleri yumuşayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Nişastayı bir kaşık su ile açın ve sosa ekleyin. Kısık ateşte katılaşana kadar pişirin. Soğuyunca pişmemiş yaban mersinleri ile karıştırın. Sosu katılaşmış çizkeykin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 1 adet Verita Lime,
- 200g yulaflı bisküvi,
- 100g tereyağı,
- 400g labne peyniri,
- 100g krema,
- 200g pudra şekeri,
- 2 yaprak jelatin.
- 1 tatlı kaşığı nişasta.