Böğürtlenli Panna Cotta
Yaprak jelatinleri soğuk su içinde bekleterek yumuşatın. Krema, süt, vanilya ve toz şekeri karıştırın, üçte birini ayırın, kalanını hafifçe kaynatın ve içine jelatinin üçte ikisini ekleyin. Kaplarınızı bir muffin kalıbı içine eğik olarak yerleştirin. Karışımı soğumadan kaplarına boşaltın ve katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin. Ayırdığınız karışımın içine böğürtlenlerin yarısını alın ve çatalla ezin. Karışımı tekrar hafifçe kaynatın ve kalan jelatini ekleyin. Kaplarınızı muffin kalıbında ters yönde eğin ve böğürtlenli karışımı dökün. Böğürtlenli karışım da donduğunda tatlınız hazır. Biz ortadaki boşluğa böğürtlen ve taze nane yerleştirdik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Böğürtlen,
- 1 kutu krema,
- 100ml soğuk süt,
- 1 adet vanilya çubuğu,
- 75 gram toz şeker,
- 2 yaprak jelatin,
- Taze nane.