Tatlı Patates Cipsi
Tatlı patatesinizi varsa mandolin ile, yoksa bıçakla olabildiğince ince şekilde kesin. Biz kabuklarını soymayı tercih ettik ama kabuklu cips de gayet güzel oluyor. Patateslerinizi iki üç kez bol su ile durulayın. Buzlu suya alıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Süzdüğünüz patatesleri kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Eğer dilimleriniz biraz kalın ise renk almalarına yakın yağdan alıp, ılınınca tekrar kızartabilirsiniz, bu şekilde daha kıtır olacaklardır. Ne kadar koyu renk almalarına izin verirseniz o kadar kıtır olurlar ancak bu koyu renkle yanmaları arasında da çok kısa bir fark var, bu sebeple başlarından ayrılmamanızı tavsiye ederiz. Biz, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırdık, guakamole ile servis ettik ancak basitçe yoğurtlu bir sosa batırınca da çok lezzetli oluyorlar. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Tatlı Patates,
- Buzlu su,
- Kırmızı biber,
- Karabiber,
- Tuz.