Tatlı Patates Cipsi

Tatlı patatesinizi varsa mandolin ile, yoksa bıçakla olabildiğince ince şekilde kesin. Biz kabuklarını soymayı tercih ettik ama kabuklu cips de gayet güzel oluyor. Patateslerinizi iki üç kez bol su ile durulayın. Buzlu suya alıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Süzdüğünüz patatesleri kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Eğer dilimleriniz biraz kalın ise renk almalarına yakın yağdan alıp, ılınınca tekrar kızartabilirsiniz, bu şekilde daha kıtır olacaklardır. Ne kadar koyu renk almalarına izin verirseniz o kadar kıtır olurlar ancak bu koyu renkle yanmaları arasında da çok kısa bir fark var, bu sebeple başlarından ayrılmamanızı tavsiye ederiz. Biz, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırdık, guakamole ile servis ettik ancak basitçe yoğurtlu bir sosa batırınca da çok lezzetli oluyorlar. Afiyet olsun.

Malzemeler

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı