Narlı Çizkeyk Tart
Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp bir tart kalıbına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini bekleyin. Bu sırada taze peynir, yoğurt, bal ve lime suyunu mikserle, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Jelatinin yarısını kısık ateşte eritin. Jelatini krema karışımına ekleyip karıştırın, zaman kaybetmeden kalıba dökün. En az 2 saat buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Kalan jelatini eritin ve 250ml nar suyu ile karıştırın. Çizkeykinizin üzerine dökün ve 2 saat daha buzdolabında dinlendirin. Nar taneleri ve taze nane ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 şişe Verita Raw Juice Nar Suyu,
- 1 adet Verita Fresh Cuts Nar Taneleri,
- Yarım Verita Lime’ın suyu,
- 1 paket taze krem peynir veya quark,
- 1 bardak yoğurt,
- 1 çorba kaşığı bal,
- 5 tatlı kaşığı tuz jelatin,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 paket yulaflı bisküvi,
- 1 çimdik tuz,
- Taze nane.