Bitter Çikolatalı Yaban Mersinli Mini Tart
Tereyağını yarım saat dipfrizde dondurun. Un, kakao, tuz ve tereyağını robottan geçirin. Yumurtayı ekleyip bir kez daha bızlatın. Hamuru elinizde, sadece bir topak haline gelene kadar yoğurun. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Bozuk para kalınlığında açıp mini tart kalıplarına alın. Çatalla delikler açın ve 180 derecede, 25 dakika pişirin. Bu sırada kısık teşte ısıttığınız krema içine doğranmış çikolatayı alın. Altını kapatın ve çikolatayı eritin. Oda sıcaklığında dinlendirin. Tart hamurlarınız oda sıcaklığına gelince ganajı içlerine dökün. Yaban mersini, deniz tuzu ve nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 200g un,
- 25g kakao,
- 125g tereyağı,
- 1 çimdik tuz,
- 100g krema,
- 200g bitter çikolata,
- Süslemek için taze nane ve deniz tuzu.