Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi
Tereyağı ve şekeri mikserde krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Un, rende zencefil, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuzu ekleyin, özleşene kadar karıştırın. Hamuru buzdolabında sertleşene kadar dinlendirin. Unladığınız bir yüzeyde bozuk para kalınlığında açın. Kalıplarla şekil verin. Kalıpların arasında artan hamuru, kolayca ana hamura karıştırarak değerlendirebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızara kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Erittiğiniz bitter çikolata ile gözleri ve boynuzları çizin. Yaban mersini burunlarını kondurun. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zencefil,
- 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
- 170g tereyağı,
- 110g toz şeker,
- 1 yumurta,
- 80g pekmez,
- 300g un,
- 1 paket bitter çikolata,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı toz tarçın,
- 1 çimdik toz karanfil,
- 1 çimdik tuz.