Zencefilli Havuç Çorbası
Doğranmış zencefil ve soğanı zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. Sarımsağı, baharatları ve doğranmış havuçları ekleyin, 2-3 dakika daha çevirin. Suyu ekleyin ve kaynamaya başladığında orta ateşe alın. Doğranmış patatesleri ekleyip havuçlar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Bir el blender’ı ile püre haline getirin. Bu aşamada dilerseniz biraz krema ekleyerek çorbanızı daha zengin hale getirebilirsiniz. Biz küp küp kesilip kızartılmış ekmek, biraz krema ve maydanoz ile süsledik. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 boğum Verita Taze Zencefil,
- 2 diş Verita Sarımsak,
- 500 gram havuç,
- 1 küçük patates,
- 1 küçük soğan,
- 3 bardak su (dilerseniz et veya tavuk suyu),
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 çimdik kimyon,
- 1 çimdik muskat,
- Tuz ve karabiber.