Zerdeçallı Mantı
Unu, yumurtayı, suyu ve biraz tuzu yoğurun. Ele yapışmayan, esnek bir hamur istiyoruz, gerekirse un ve su ekleyerek ayarlamalar yapın. İç malzeme için kuru soğanı rendeleyin, 2 boğum zerdeçalı soyun ve rendeleyin, kıymayı ve iki kaşık zeytinyağını ekleyin. Karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek yoğurun. Hamuru bezelere ayırın ve bezeleri oklavayla yufkadan biraz daha kalın şekilde açın. Yufkayı kareler şeklinde kesin, karelerin ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın. Biz mantılarımızı zeytinyağında kızarttık ama siz dilerseniz haşlayabilirsiniz. Sosu için 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, biber salçası ve sumak ekleyip kavurun. Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın. Servis için tabağa önce sarımsaklı yoğurt, sonra biber salçalı sos ve en son mantıyı alın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Taze Zerdeçal,
- 2 su bardağı un,
- 1 su bardağı su,
- 1 adet yumurta,
- 200 gram kıyma,
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Sarımsaklı yoğurt,
- Zeytinyağı,
- Kırmızı pul biber,
Tuz, - Sumak,
- Karabiber.