Yaban Mersinli, Çikolatalı Çizkek

Fırını 170 derecede ısıtın. Yulaflı bisküvileri robotta parçalayın, erimiş tereyağı ile karıştırın, yağlanmış kelepçeli kalıba alın ve bir bardağın altı yardımıyla düzleştirin. 10 dakika pişirin ve soğuması için fırından çıkarın. Krem peynirleri homojen hale gelene kadar çırpın. Şekeri, erittiğiniz bitter çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyin, her yumurtadan sonra karışımı çırpın. Bu aşamada kekin çok fazla hava almasını istemiyoruz, bu sebeple yumurtalar homojen halde karışana kadar çırpmanız yeterli. Kremayı, soğumuş tabanın üzerine dökün. Hava kabarcıklarının çıkması bitene kadar tezgaha hafifçe vurun. Kalıbı alüminyum folyo ile sarın ve su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 60 dakika, salladığınız zaman kekin kenarları sabit kalacak ama ortası biraz sallanacak kıvama gelene kadar pişirin. Bu aşamadan sonra en az iki saat buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Soğuyan kekin üzerine elekle kakao serpin ve yaban mersinlerini yerleştirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 paket Verita DrBlue Yaban Mersini,
  • 1 paket yulaflı bisküvi,
  • 50 g tereyağı,
  • 400 g (iki paket) krem peynir,
  • 60 g (yarım bardak) şeker,
  • 2 paket bitter çikolata,
  • 1 kutu krema,
  • 3 yumurta.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı