Kuşkonmazlı Galette

Un ve tuzu karıştırın. Donmuş tereyağını un içine rendeleyin. Parmaklarınızla hamuru nazikçe yoğurun, kabaca topaklanması yeterli. Sirke ve buz gibi soğuk sudan bir kaşık ekleyin, bir çatalla hamuru karıştırın, bu işlemi sıvılar bitene kadar tekrarlayın. Karışımı unlu bir yüzeye dökün ve ellerinizle, bir bütün haline gelene, yoğurmadan kadar toparlayın. Tereyağını ne kadar az ısıtırsak o kadar iyi. Bir süreç filme sarın ve en az bir saat dolapta dinlendirin. Tekrar soğuyan hamuru, bir yağlı kağıt serdiğiniz tezgah üzerinde merdane ile açın. Yağlı kağıdı fırın tepsisine alın ve tekrar en az bir saat dinlendirin. Peynir içini hazırlayın. Biz lor, krem peynir ve biraz rende dil peyniri kullandık. Ancak siz sürülebilir oldukça bu karışımı dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Dolaptan çıkardığınız hamurun ortasına bu karışımı sürün, kuşkonmazları dizin, dörde böldüğünüz kokteyl domatesleri kuşkonmazların arasına serpiştirin. Hamurun kenarlarını kuşkonmazların üzerine kıvırın. Çırptığınız yumurtayı kıvırdığınız kenarların üzerine sürün. Kuşkonmazların üzerine zeytinyağı sürün ve tuz serpin. 200 derecede ısıttığınız fırında, 30 dakika ya da hamur kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 demet Verita Kuşkonmaz,
  • 100 gram (1 su bardağı) un,
  • 60 gram tereyağı (dondurulmuş),
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 60 ml (1/4 bardak) buzlu su,
  • 1 çorba kaşığı sirke,
  • Lor peyniri,
  • Krem peynir,
  • Dil peyniri,
  • Kokteyl domates,
  • 1 yumurta,
  • Zeytinyağı.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı