Limonata Jölesi
Lime’ları ortadan ikiye kesin ve kabuklarını ezmeden içlerini bir kaşıkla boşaltın. Suyunu bir süzgeçten geçirin. Nane yapraklarını incecik kıyın. Jelatini yarım bardak suda ıslatın. Yumuşadıktan sonra kalan yarım bardak suyu kaynatın ve jelatine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Lime suyu, nane ve balı ekleyin. Jelatinli karışımı limeların içine boşaltın. Buzdolabında iki saat kadar donması için bekleyin. Yarım lime dilimlerini ikiye keserek çeyrek dilimler haline getirip servis edin. Afiyet olsun! (Not: Bu tarif için iki yaprak jelatin size fazla gelebilir. Ancak lime’ın içindeki asit, jelatinin katılaştırma etkisini azaltıyor. Bu yüzden normalden daha fazla jelatin kullandık.)
Malzemeler:
- 3 adet Verita Lime,
- 1 bardak su,
- 2 yaprak jelatin,
- 1 çorba kaşığı bal.
- Birkaç yaprak taze nane.