Zencefilli, Lime’lı, Hindistan Cevizli Kek
Fırını 180 derecede ısıtın. Baton bir kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kabarana kadar çırpın. Lime’ların kabuklarını soyun, üçte birini ayırıp kalanı karışıma ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizini soyun, etinin yarısını rendeleyin. Bir baş zencefili soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve zencefil, un, kabartma tozu ve bir lime’ın suyunu ekleyin, karıştırın. Karışımı kalıba döküp 50 dakika ya da kürdan testinden geçene kadar pişirin. Kek soğurken glazürü hazırlamak için pudra şekerini ve diğer lime’ın suyunu karıştırın. Kekin üzerine kürdanla delikler açın, glazürü gezdirin. Kurumadan ince doğranmış Hindistan cevizi ve ayırdığınız lime kabuklarını serpiştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet Verita Lime,
- 1 adet Verita Hindistan cevizi,
- 1 paket Verita Taze Zencefil,
- 175 gram tereyağı,
- 175 gram toz şeker,
- 3 yumurta,
- 125 gram un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 100 gram pudra şekeri