Ahududulu Masum Çizkeyk
Önce ahududu sosunu hazırlayalım. Bunun için ahududuları, suyu ve nişastayı küçük bir tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kısın, katılaşana kadar, yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Sos sıcakken süzerek ahududu çekirdeklerini ayırın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin, erimiş tereyağı ile karıştırıp 20 santimlik kelepçeli, yağlanmış bir kalıbın tabanına bastırıp yerleştirin. Sütü ve beyaz çikolataları küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte, çikolatalar eriyene kadar ısıtın. Yoğurt ve şekeri çırpın. Beyaz çikolatalı karışımı, yarım lime suyunu ve rendelenmiş lime kabuğunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Yoğurt karışımınının yarısını kalıba alın, üzerine ahududu sosunun yarısını dökün. Kalan yoğurt karışımını ekleyin, en üste kalan ahududu sosunu dökün. Bir kürdan yardımı ile karıştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında, 50 dakika pişirin. 50 dakika sonunda kremanın kenarları sertleşmiş, ortası biraz hareketli olmalı. Kekinizi, kapağı yarım açık ancak çalışmayan fırında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 adet Verita Lime,
- 350 gram süzme yoğurt,
- 150 gram toz şeker,
- 3 yumurta,
- 1 paket beyaz çikolata,
- 50 ml süt,
- 50 ml su,
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 100 gram tereyağı,
- 1 paket yulaflı bisküvi,
- 1 tatlı kaşığı vanilya esansı.