Ahududulu Pişmeyen Çizkeyk
Çizkeyk tabanını hazırlamak için tereyağını kısık ateşte, hafif bir kahverengi renk alana kadar eritin. Bisküvileri irili ufaklı, tamamen toz haline getirmeden kırın. Erimiş tereyağı, tuz ve bisküvileri karıştırıp 20 cm çağında yuvarlak bir kek kalıbının altına serin ve kaşıkla bastırın. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Jelatini bir çorba kaşığı soğuk su ile karıştırıp birkaç dakika şişmesini bekleyin. Bu sırada taze peynir, yoğurt, bal ve limon suyunu mikserle, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Ahududuların yarısını süslemek için ayırıp kalan yarısını kremaya ekleyin, mikserle kısa süre çırpmaya devam edin, ahududuların da irili ufaklı parçalar halinde kalmasını ve dişe gelmesini istiyoruz. Jelatini kısık ateşte eritin. Bu aşamadan sonra hızlı davranmamız gerekiyor. Jelatini krema karışımına ekleyip karıştırın, zaman kaybetmeden kalıba dökün. En az 2 saat buzdolabında katılaşmasını bekleyin. Ayırdığınız ahududular ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Servis edene kadar buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 1 paket taze krem peynir veya quark,
- 1 bardak yoğurt,
- 1 çorba kaşığı bal,
- 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- 2,5 tatlı kaşığı tuz jelatin,
- 1 tatlı kaşığı tereyağı,
- 1 paket kakaolu bisküvi,
- 1 çimdik tuz,
- Süslemek için taze nane yaprakları.