Mangolu Güllaç

Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Mangoyu küçük küpler halinde doğrayın, cevizleri kıyın. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük tel bir kalıpta da yapabilirsiniz. Yaprakların ortasına geldiğinizde mangoları ve cevizleri serpiştirin. Kalan yaprakları ıslatarak dizmeye devam edin. Buzdolabında en az bir saat dinlendirdikten sonra mango parçaları ve taze nane ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
  • 6 adet güllaç yaprağı,
  • 1,5 litre süt,
  • 1,5 bardak toz şeker,
  • 1 su bardağı ceviz içi,
  • Vanilya,
  • Taze nane.

Tarifler

  • Avokado Pestolu Makarna

    Fırını 200 derecede ısıtın. Nohutları fırın tepsisine yerleştirin ve birkaç kaşık zeytinyağı ile karıştırın, biraz tuz serpin. 25-30 dakika veya altın rengi ve çıtır olana kadar fırında kızartın. Bu arada, orta boy bir tencerede su kaynatın. Makarnayı paketin talimatlarına göre pişirin. Avokado pesto için avokadoları, fesleğeni, sarımsakları, kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, bir çorba kaşığı […]

    Devamı
  • Mangolu Merengli Tart

    Önce tart hamurunu hazırlayalım. 200 g tereyağını dondurucuya koyup tamamen dondurun. Un, 1 çimdik tuz ve tereyağını mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Suyu ekleyin ve bir kez daha bızlatın. Nemli kum gibi görünmeli ve elinizle sıktığınızda bütünleşmeli. Hamuru unlu tezgâha dökün, fazla yoğurmamaya çalışarak bir bütün haline getirin, streç filme sarın, buzdolabında 1 […]

    Devamı
  • Taze Zencefilli, Yulaflı, Elmalı Kek

    Fırını 180 derecede ısıtın. Yulafı mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Yulaf unu, kabartma tozu, karbonat, tarçın, yenibahar ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta rendelenmiş bir baş zencefili, yumurtaları, şekeri, tereyağını, pekmezi, yoğurdu ve vanilya özütünü karıştırın. Rendelenmiş elmaları ekleyin. Un karışımını ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hamuru 5 dakika dinlendirin. Yağlanmış bir baton kek […]

    Devamı
  • Pitahaya Jölesi

    Pitahayanızı soyup küp küp doğrayın, servis kaplarınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın. Şimdi işimiz kabukları ile. Kabaca doğradığınız kabukları suyun içine alarak on dakika kısık ateşte pişirin. Onlar pişerken toz jelatinin içine birkaç kaşık su ekleyerek karıştırın. Pitahaya kabukları suya nefis bir pembe renk verdiğinde süzün, suya jelatini ilave edin ve bir taşım kaynatın. Altını kapatın, balını […]

    Devamı