Mangolu Güllaç
Sütü bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Vanilyayı sütün içerisine ekledikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi yakmamalı ancak ılıktan daha sıcak olmalı. Mangoyu küçük küpler halinde doğrayın, cevizleri kıyın. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olarak dizmeye başlayın. Biz tek porsiyonluk kaplarda yaptık ama siz elbette büyük tel bir kalıpta da yapabilirsiniz. Yaprakların ortasına geldiğinizde mangoları ve cevizleri serpiştirin. Kalan yaprakları ıslatarak dizmeye devam edin. Buzdolabında en az bir saat dinlendirdikten sonra mango parçaları ve taze nane ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
- 6 adet güllaç yaprağı,
- 1,5 litre süt,
- 1,5 bardak toz şeker,
- 1 su bardağı ceviz içi,
- Vanilya,
- Taze nane.