Tatlı Patates Eşliğinde Hardallı Somon
Fırını 200 derecede ısıtın. Tatlı patatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Erimiş tereyağı ve hardalı karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine somon filetoları ve tatlı patatesleri yerleştirin. Üstlerine önce tuz ve karabiber, sonra da hardallı tereyağını dökün. 15-20 dakika arası pişirin. Somon’un piştiğini anlamak için ufak bir çatalı en kalın yerine hafifçe değdirin, şeffaf bir pembe henüz pişmedi demek, matlaşmaya başlamış bir pembe ise tam kıvamında pişti anlamına geliyor. Somon ve tatlı patateslerinizi, üzerine tepsideki tereyağından gezdirip kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet Verita Tatlı Patates,
- 2 diş Verita Sarımsak,
- 2 adet somon fileto,
- 2 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı dijon hardal,
- Tuz ve karabiber,
- Süslemek için maydanoz.