Ananaslı Ters Yüz Kek
50 g tereyağı ve esmer şekeri küçük bir tencerede eritin. Şeker küçük baloncuklar şeklinde kaynamaya başladığında karışımınız hazır demektir. Şeker karışımını yağlanmış kek kalıbının tabanına dökün. Dilimlediğiniz ananas parçalarını tabana dizin. Ananası soyarken ve keserken kesme tahtanıza akan suları ayırın.
Kek için un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kalan tereyağı ve şekeri mikserle yaklaşık beş dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Karışım krema haline geldiğinde önce ananas suyunu, sonra da unlu karışımı ekleyip karıştırın. Kek harcını kalıba, ananas dilimleri üzerine dökün. Spatula ile üstünü düzleyin. 180 derecede ısıttığınız fırında 45 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki on dakika soğuttuktan sonra kalıbın üzerine servis tabağınızı yerleştirin, kalıbı ters yüz edin ve keki servis tabağına alın. Ananas dilimlerinin ortasına ahududuları yerleştirin. Hafif ılık olarak servis edebileceğiniz gibi soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 adet Verita Gold Ananas,
- 1 paket Verita Ahududu,
- 200 g un,
- 200 g toz şeker,
- 100 g esmer şeker,
- 150 g tereyağı,
- 2 yumurta,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 çimdik tuz,