Zencefilli Tavuk Suyu Çorba
Tavukların derilerini ayırın, tavukları ve derileri ayrı olarak tavada kızartın. Bu adım opsiyoneldir ancak derin bir lezzet için öneriyoruz. Tavukları ve derileri, irice doğranmış sebzeler, zencefil ve karabiber taneleri ile birlikte düdüklüye alın. Üzerine 2 litre su ekleyin. Düdüklüde 45 dakika veya normal tencerede orta ateşte 1,5 saat pişirin. Sebzeleri, tavuk etkilerini ve tavuk derilerini süzün. Sebzeleri ve derileri atabilirsiniz. Süslemek için birkaç parça sebzeyi ayırmanızı öneririz. Tavuk etlerini ise irice doğrayın.
Kalan tavuk suyunun üzerindeki yağı bir kaşık ile toplayın. Bu yağı atmayın, daha sonra tavuk sotelerinizde kullanabilirsiniz.
Tavuk suyunu tuz ve karabiberle tatlandırın, şehriyeleri ve tavuk etlerini ekleyip şehriyeler pişene kadar tekrar ısıtın. Kişniş ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 3-4 cm büyüklüğünde bir boğum Verita Taze Zencefil,
- 3 diş Verita Sarımsak,
- 4 adet derisi üzerine tavuk kalça,
- 10 top karabiber,
- 1 adet soğan,
- 2 adet havuç,
- 2 adet pırasa,
- Kişniş,
- 1 çay bardağı şehriye,
- Tuz ve karabiber.