Fırında Kızarmış Tatlı Patates
Patateslerini kabuklarını soymadan dilimleyin. Yemek istediğiniz kalınlıktan biraz daha kalın dilimlemenizi öneririz, çünkü pişerken biraz küçülecekler. Patateslerinizi bir tencereye alın ve üstlerini kapatacak kadar su ekleyip haşlayın. Bu aşama sayesinde dilimlerin üzerinde oluşan nişasta tabakası fırında “yağda kızarmış” tadı alacak. Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 5-6 dakika haşlayın. Patatesleri kevgirde bekletin ve kendi buharı ile biraz kurumasını bekleyin. Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın. Patateslerinizi tepsiye alın ve tepsiyi sallayarak yağla kaplanmalarını sağlayın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. 230 derecede üstleri kızarana kadar pişirin. Patateslerini ters yüz edip diğer yüzünü de kızartın. Eşit miktarda yoğurt ve kremayı karıştırın, kıyılmış maydanoz ekleyin. Patatesleri yoğurt sosla, üzerine maydanoz ve rende parmesan serperek ile servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- Verita Tatlı Patates,
- Zeytinyağı,
- Tuz ve karabiber,
- Maydanoz,
- Parmesan,
- Yoğurt,
- Krema.