Ahududulu Çizkeyk
Fırını 160 derecede ısıtın. 30×30 büyüklüğünde kare bir kalıba yağlı kağıt döşeyin. Mutfak robotunda un haline getirdiğiniz bisküvileri, eritilmiş tereyağı ile karıştırın, kalıba yayın ve bir kaşık ile bastırarak düzeltin. Krem peynir, yumurta, yoğurt, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın ancak daha fazla çırpmamaya özen gösterin yoksa kekiniz çatlayabilir. Benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve hızla çırpın çünkü erimiş çikolata soğuk karışım ile karşılaştığında hızla katılaşmaya başlar. Bir kutu ahududuyu karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün. Kalıbı tezgahınıza birkaç kez hızlıca vurun, karışımın içinde hapsolmuş hava kabarcıklarının yüzeye çıktıklarını göreceksiniz. Kalıbı fırına yerleştirin ve 40-50 dakika arası pişirin. Fırından çıktığında kenarlar sertleşmiş, ortası hala biraz sıvı kıvamda olmalı. Kekinizi buzdolabında en az 4 saat, ideal olarak bir gece dinlendirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 paket Verita Ahududu,
- 250 g kakaolu bisküvi,
- 100 g tereyağı,
- 500 g krem peynir,
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 150 g şeker,
- 1 paketi vanilya,
- 150 g beyaz çikolata