Mangolu Puding
Mangoyu küp küp doğrayın. Süslemek için birkaç küp ayırıp kalanı blender’a alın. Suyun yarısını ekleyin ve mangoyu püre haline getirin. Mango püresini bir elekten geçirin. Süzgeçte kalan liflerin üzerine kaşıkla bastırarak mangonuzdan son damlasına kadar yararlanabilirsiniz. Kremayı ekleyin. Jelatini soğuk suda açın ve beş dakika bekleyin. Şekeri ekleyin ve kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Jelatinli karışımı mango püresine ekleyin. Servis yapacağınız kaplara paylaştırın. Streç filmle kaplayın ve jelatin katılaşana kadar, yaklaşık 2 saat dinlendirin. Mango küpleri ve nane yaprakları ile servis edin. Biz mango pudingin üzerine biraz da vanilyalı puding ekleyerek görünüşünü zenginleştirdik, ancak dilerseniz bu adımı geçebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet Verita Yemeye Hazır Mango,
- 1 çay bardağı su,
- Yarım çay bardağı krema,
- 2 tatlı kaşığı jelatin,
- 60 gram şeker,
- Nane yaprakları.